Anlita städfirma för städning av ett dödsbo

Anlita städfirma för städning av ett dödsbo

Anlita städfirma för städning av ett dödsbo

Att anlita en städfirma för att organisera kvarvarande tillhörigheter vid ett dödsbo. Kan vara ett bra alternativ för att befria dig från det praktiska arbetet med att organisera bland alla måsten efter en anhörig gått bort. När en nära släkting eller familjemedlem dör är det många saker som måste tas om hand. Ibland är sorgen stor och det finns många att dela den med. Vissa gånger är det litet och nästan ingen bryr sig. Ibland är det någonstans mittemellan. Då blir frågan: Vem ska organisera det? En familjemedlem eller ett städföretag? Ett tredje alternativ är ett företag som köper hela eller delar av föremålen och tar hand om den efterföljande städningen. Sådana entreprenörer är vanligtvis antikvarier eller antikhandlare.

Städa och tömma ett dödsbo själv

Dessutom kan det kan vara svårt att plocka undan saker efter en nära anhörigs död. Ibland är sorgen så stor att det är svårt för den sörjande att ombesörja för tömning och städning av bostaden. De är mitt uppe i sitt normala arbete och familjeomsorg. Mitt i sorgen kanske de inte har tid eller ork att rensa ut saker och tömma alla minnen. Om de har tid och energi är det mest ekonomiska alternativet att organisera och städa saker själva.

Anlita städfirma för uppdraget

Det andra alternativet är att anlita en städfirma. I detta fall finns det specialiserade entreprenörer som också kan hjälpa till med flytt processen. Den sörjande familjen bör då redan ha sorterat och tagit bort alla minnessaker som de vill behålla innan städfirman anländer. Beroende på dina specifika behov, och önskemål kommer vi att informera dig om priset om du väljer att boka endast städning, eller både städning och tömning. Eftersom vår städfirma vill att du ska känna dig trygg. Vi informerar dig om vårt uppdrag och svarar gärna på eventuella frågor som kan uppstå. Dessutom arbetar vi på ett miljömedvetet sätt, och hjälper gärna till att transportera saker till återvinning, då de har ett nära samarbete med Myrorna.

Dödsbostädning efter era behov

Gäller städgaranti vid dödsbostädning?

Även städning av ett dödsbo är föremål för inspektion och kontroll. Dessutom ska en välrenommerad städfirma som åtar sig detta arbete ska kunna garantera sin städning. Det innebär att se till att städning utförs och åtgärder vidtas vid de punkter som inte klarat inspektionen.

Blir det anhöriga eller städfirman som städar?

Den här bloggen kan hjälpa till att besvara frågan om den efterlevande familjen ska organisera sina tillhörigheter eller anlita en städfirma. Det slutliga svaret beror ofta på den ekonomiska situationen, om den sörjande familjen har tid att städa allt och om de har orken att göra det. Om du känner dig mentalt och fysiskt stark kanske du känner dig mer bekväm med att städa på egen hand. Men om du har ett jobb eller en familj kanske du inte har tid, känslor kan vara övermäktiga. I så fall kanske du vill anlita en städfirma för att städa och plocka undan kvarvarande bohag. När det gäller kostnader är det viktigt att notera att RUT-avdraget inte är tillgängligt, vilket innebär att du och kvarvarande arvingar måste betala hela kostnaden för arbetskostnader för städning.

Varför välja Städfirma Sverige

  • Snabb offert  till bokning online
  • Städgaranti
  • Duktiga medarbetare
  • Klart på bokat datum
  • Prisvärda